fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Yu Yu

Imagine. Create. Share.
Since 2008, the Kids4Kids My Story Creation annual story writing and illustration competition has provided primary students across Hong Kong with a creative platform that enables the budding writers and artists to imagine, create and share their stories.
This story was written and illustrated by kid(s) who participated in the Kids4Kids annual 'My Story Creation competition'. We hope to celebrate all the kids who used their creativity and imagination to create a story by giving them an opportunity to custom print their story, and be able to share and inspire other kids to create their own story.
Proceeds from the sale of this custom print story will help fund the Literacy Development Programmes at Kids4Kids to provide creative learning opportunities to low resourced communities in Hong Kong. By buying a Kids4Kids custom print story, you are not only applauding the future artists & authors of Hong Kong but you are also making a difference in a child’s life!
想像•創作•分享
自二零零八年起,童協基金會每年均舉辦「我的故事創作」比賽,藉此為全港小學生提供發揮創意的平台,並讓這些正在萌芽的小畫家和小作家分享他們創作的故事。
這本故事集是「我的故事創作」比賽的參賽作品,我們希望透過印製故事集來嘉許及分享創作者的努力成果,並藉此鼓勵更多兒童進行故事創作。
這本故事集的銷售收益將用於資助童協基金會的讀寫發展項目,為在資源匱乏環境下學習的學童提供支援。你的慷慨支持不僅鼓勵香港未來的畫家和作家,也為有需要的學童帶來希望!

  在一個繁榮的大城市裏,住着一位成功的企業家——彼得。

  彼得很年輕,還很有才華,沒有問題是他解決不了的,所以他不但擁有無數財富,還得到大家的景仰。

  可是他過得不快樂,雖然他有用不完的財富,有出色的工作能力,還有大家的愛戴,但這一切都滿足不了他。
  這天,他看着眼前繁重的工作,卻又再思考着。
  「幸福,到底在哪兒?」

  就在這時,一隻精靈突然從窗外飛了進來。他問彼得:「你沒有幸福嗎?」
  彼得回答:「我甚麼都有,就是沒有幸福,你能給我嗎?」

  「我知道了!」精靈揮了揮他的魔法棒,便把彼得的一切:金錢、房屋、才華……都變走了。
  現在,彼得一無所有,身上甚至連一件衣服也沒有。

  「不要緊,我很快就可以適應的了,反正那些東西也不能為我帶來幸福!」
  彼得覺得自己可以順利地渡過這一天,可就在這時,天突然下起大雨,他只得連忙跑進垃圾堆裏。

  好不容易,雨才停了,彼得卻覺得自己頭暈眼花,怕是感冒了,肚子還開始打起鼓來。
  他看着眼前的垃圾堆,實在不願意在這裏找東西吃,唯有餓着肚子,迫自己去睡覺!

  可是他實在是餓得在睡不着,唯有向路過的人討東西吃!
  可是,一向敬仰他的人們,現在看到這個滿身骯髒的他,不但沒有伸出援手,還破口大罵:「哇!這麼臭又這麼髒,快滾!」

  彼得突然發現,他已經不再是受人愛戴的彼得,他真的一無所有。
  明明他以前一點也不在乎所謂的財富、大屋、朋友,可現在,在飢寒交迫中,他卻懷念起那些他不懂得珍惜的一切!

  就在這時,精靈又再出現。
  「你終於學懂欣賞你擁有的了!」便揮了揮魔法棒。
  彼得就像做了一場夢,所有他失去了的東西都出現了:舒適的衣服、温暖的大屋、令人期待的工作……

  彼得終於發現,原來幸福一直就在身邊,他卻一直身在福中不知福!
  他向着精靈遠去的背影,大喊:「謝謝你讓我知道,原來我一直都是那麼幸福的!」

Written & illustrated by 文•圖

Yu Yu