fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

CHEUNG CHING YU YORA

Imagine. Create. Share.
Since 2008, the Kids4Kids My Story Creation annual story writing and illustration competition has provided primary students across Hong Kong with a creative platform that enables the budding writers and artists to imagine, create and share their stories.
This story was written and illustrated by kid(s) who participated in the Kids4Kids annual 'My Story Creation competition'. We hope to celebrate all the kids who used their creativity and imagination to create a story by giving them an opportunity to custom print their story, and be able to share and inspire other kids to create their own story.
Proceeds from the sale of this custom print story will help fund the Literacy Development Programmes at Kids4Kids to provide creative learning opportunities to low resourced communities in Hong Kong. By buying a Kids4Kids custom print story, you are not only applauding the future artists & authors of Hong Kong but you are also making a difference in a child’s life!
想像•創作•分享
自二零零八年起,童協基金會每年均舉辦「我的故事創作」比賽,藉此為全港小學生提供發揮創意的平台,並讓這些正在萌芽的小畫家和小作家分享他們創作的故事。
這本故事集是「我的故事創作」比賽的參賽作品,我們希望透過印製故事集來嘉許及分享創作者的努力成果,並藉此鼓勵更多兒童進行故事創作。
這本故事集的銷售收益將用於資助童協基金會的讀寫發展項目,為在資源匱乏環境下學習的學童提供支援。你的慷慨支持不僅鼓勵香港未來的畫家和作家,也為有需要的學童帶來希望!

很久很久以前,有一群快樂的小雪人,他們無憂無慮地生活在遙遠而美麗的雪谷。

雪谷終年積雪,那裏是一片冰封的世界。小雪人們住在潔白晶瑩的冰屋裡。他們用雪和冰来做各種美味的冰淇淋,還有漂亮的裝飾品。

有一天,一个小雪人發現他的冰枕濕漉漉的,牀也好像在冒汗。「奇怪,哪裏来的水呢?雪谷從來只下雪,冰屋不可能漏雨吧?」小雪人納悶地想。

他满心疑惑地走出冰屋,發現屋外并未下雨,而且,他觉得今天的雪谷似乎比往日要熱一些。其他小雪人也陸續走出屋外,大家圍在一起,七嘴八舌地議論着……

在離雪谷很遠的地方,有一个叫做鳳凰谷的森林。鬱鬱蔥蔥的森林一望無際,流動的河水叮咚作響,像一條條舞動的銀色絲帶般的穿過森林,給森林注入活力。

鳳凰谷四季如春,小動物們都喜歡在这裏安家。所以,这裏常年都呈現出一幅生機勃勃的景象。

最近,鳳凰谷的小動物們觉得森林愈來愈热,曾經四季如春的森林,如今愈來愈像个大蒸籠。

離鳳凰谷不远,有一个叫高能城的地方,那裏一座座高樓拔地而起,擁擠的道路上,噴着尾氣的汽車像螞蟻一样密集。那裏生活着一群不斷追求高品質生活的人群。

居住在高能城的人們,從早到晚工作,廢寢忘食,似乎不需要休息。他们砍伐愈來愈多的樹木,開採愈來愈多的石油,修愈來愈多的水壩,建愈來愈多的高楼,因为他们要建設愈來愈先進的現代化城市。

高能城上空,空氣愈來愈混濁,這些混濁的空氣慢慢聚集,擴散,再向更遠的地方飄去,飄到鳳凰谷,再飄到雪谷……

很多很多年過去了,鳳凰谷竟然再沒有一個小動物出現,也沒有一條河流,連樹木都枯萎了。曾經潔白晶瑩的雪谷,不見了,小雪人們也都不見了蹤跡。

高能城的居民們終於發現自己居住的城市環境日益惡劣。他們停止了砍伐樹木,開始栽種小樹苗,他們也停止了無休止的石油開採,而是更多的利用風能、太陽能……

高能城上空那團污濁的空氣終於慢慢散去。或許,在不久的將來,鳳凰谷會重新有小動物們去安家,雪谷也會重現。

Written & illustrated by 文•圖

CHEUNG CHING YU YORA