fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

PAK HEI LEE

Imagine. Create. Share.
Since 2008, the Kids4Kids My Story Creation annual story writing and illustration competition has provided primary students across Hong Kong with a creative platform that enables the budding writers and artists to imagine, create and share their stories.
This story was written and illustrated by kid(s) who participated in the Kids4Kids annual 'My Story Creation competition'. We hope to celebrate all the kids who used their creativity and imagination to create a story by giving them an opportunity to custom print their story, and be able to share and inspire other kids to create their own story.
Proceeds from the sale of this custom print story will help fund the Literacy Development Programmes at Kids4Kids to provide creative learning opportunities to low resourced communities in Hong Kong. By buying a Kids4Kids custom print story, you are not only applauding the future artists & authors of Hong Kong but you are also making a difference in a child’s life!
想像•創作•分享
自二零零八年起,童協基金會每年均舉辦「我的故事創作」比賽,藉此為全港小學生提供發揮創意的平台,並讓這些正在萌芽的小畫家和小作家分享他們創作的故事。
這本故事集是「我的故事創作」比賽的參賽作品,我們希望透過印製故事集來嘉許及分享創作者的努力成果,並藉此鼓勵更多兒童進行故事創作。
這本故事集的銷售收益將用於資助童協基金會的讀寫發展項目,為在資源匱乏環境下學習的學童提供支援。你的慷慨支持不僅鼓勵香港未來的畫家和作家,也為有需要的學童帶來希望!

在一個貧富懸殊的社區,每天都會有一大群貧民冒著危險,攀過高聳入雲的城牆,進入附近的豪宅區討飯吃。
這一天,一個高高瘦瘦的男孩因為差不多一星期沒有東西吃而飢餓不堪。

他千辛萬苦地爬進豪宅區討飯吃。這時,一個富人經過,踢了他一腳,不屑地說:「自己不努力工作,卻向別人討飯吃!」說罷便走了。男孩聽到後十分生氣,卻沒有力氣追向富人。

自從,他決定努力讀書。白天,他在路旁看書;晚上,他借著路燈的光繼續看書。很多人看到他的努力,都會贈送一些金錢或書本給他。

一晃二十年過去了,他學業有成,但始終忘記不了童年時討飯吃被踢的難受經歷。於是,他便試著發明時光機,希望回到當天,尋回那可惡的富人。

發動時光機需要大量電力,這難題讓他困擾多時。幸好他找到了一本有關探險的書,書中記載一個無人居住的荒島,那裡的東西都十分奇怪,能讓體積大的動物變小,小的動物變大。

他馬上想到:如果帶些電鰻去這個島,便能解決時光機的供電問題。當他到了島上,突然四處發出橙黃色的強光,電鰻真的在變大,而且發出強勁電力,啟動了時光機。

他馬上跳進時光隧道,回到了他童年被踢的一天。他看見了一個富人在踢自己,而自己正想衝向富人。

但這一刻,他的腦海中突然想到:如果沒有富人的欺負,他就不會努力讀書,也不會有今天的成就。
於是,他便原諒了富人,決定不再追究。他跳進了時光機,回到現在,繼續學習。

結果,他憑著永不放棄的精神,發明了迷你核能電池、太陽能火箭和磁浮汽車,成為了二十二世紀的偉大發明家。

後來,他把自己傳奇的一生寫成了一本自傳。這書成為暢銷書籍,而他則成為後人學習的對象。

Written by 文

PAK HEI LEE